آشنایی با الگوریتم رنک برین

آشنایی با الگوریتم رنک برین
  • طراحی سایت اصفهان سایت-سئوی سایت در اصفهان-خدمات سئو در اصفهان
  • 1400/11/12

آشنایی با الگوریتم رنک برین

الگوریتم رنک برین یکی از مهم ترین الگوریتم های موتور جستجوی گوگل بوده که به هدف مرتب سازی نتایج، فهم بهتر عناوین تحت جستجو و در نهایت نمایش دقیق ترین و جامع ترین محتوا به کاربر ایجاد شده است.طبق آمارهای رسمی گوگل، الگوریتم رنک برین سومین سیگنال مهم در رتبه بندی نتایج گوگل است.

الگوریتم رنک برین

پس اگر شما هم در حوزه سئو فعالیت می‌کنید به شما توصیه می‌کنم این الگوریتم را بیش از گذشته جدی بگیرید.در اینجا ممکن است برای شما  سوال پیش بیاید که ما به عنوان کارشناس سئو چطور می توانیم سایت خود را در جهت جلب رضایت این الگوریتم بهینه سازی کنیم؟ این الگوریتم چطور از هوش مصنوعی برای بهینه سازی نتایج بهره می‌برد و بر چه معیارهایی برای رتبه بندی سایت حساسیت بیشتری دارد؟

تاثیر الگوریتم رنک برین بر سئو سایت چگونه است؟

تا قبل از این که الگوریتم رنک برین طراحی شود، مهندسان شرکت گوگل از فاکتور های مهندسی و ریاضی برای طبقه بندی و رتبه بندی صفحات ایندکس شده گوگل استفاده می کردند، با طراحی الگوریتم رنک برین تحول بزرگی در رتبه بندی نتایج جست وجوی گوگل فراهم شد زیرا که این الگوریتم بیشتر یک مدل مفهمومی است که بر مبنای کلمات کلیدی مفهومی و معنای آن ها ایندکس میشود.

الگوریتم رنک برین در طول زمان با استفاده هوش مصنوعی و ابزار یادگیری ماشین به بررسی نتایج جستو جوی کاربران می پردازد ونتایجی را که معنا و مفهوم مشابهی به عبارت جستو جو شده را دارد بهینه میکند ولی باید دقت نمود که مدام محتوایتان را اپدیت کنید تا در رتبه بندی رنک برین نتایج خوبی را بدست آورید.

الگوریتم رنک برین و هوش مصنوعی

رنک برین یکی از الگوریتم های اصلی گوگل محسوب می رشود، این الگوریتم بر اساس هوش مصنوعی و با بهر گیری از یادگیری ماشین برای تعیین رتبه بندی نتایج جست و جوی گوگل میباشد.در توضیح یادگیری ماشین باید گفت که؛ یادگیری ماشین در واقع با هوش مصنوعی کارمی کند و توانایی سیستم ها و ماشین آلات برای آموزش خود محور می باشد.

که از داده های ورودی استفاده می کنند تا چیزی را فرا بگیرند و نحوه عملکرد چیزی را مشخص کنند. الگوریتم رنک برین در ماه اکتبر سال 2015 توسط شرکت گوگل معرفی شد. در واقع این الگوریتم، یک الگوریتم کمکی برای الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل می باشد.

الگوریتم رنک برین چیست؟

در واقع الگوریتم رنک برین توسط شرکت گوگل طراحی شد تا یک شکل ساده اما بزرگ را برآورده کند.آمارهای موجود در نتایج جست و جوی گوگل حاکی از آن بود که 15 درصد از سوالات جست و جو شده بدون نتیجه باقی می ماند. در واقع گوگل نتیجه ای برای جست و جوهای کاربران نداشت و کاربران با نتایج غیر مرتبط با جست و جوی خود و یا اینکه نتیجه ای یافت نشده رو به رو می شدند. به همین دلیل گوگل الگوریتم رنک برین را طراحی نمود تا نتایج جست و جوی کاربرانش دقیق تر و با مفهوم تر باشد.

عملکرد رنک برین چگونه است؟

  • درک سوالات جست و جو (کلمات کلیدی)
  • اندازه گیری نحوه تعامل مردم با نتایج (رضایت کاربران)

خب پیش تر اشاره کردیم که گوگل 15 درصد از نتایج جست و جوی کاربران در کلمات کلیدی مد نظرشان را نشان نمی داد یا بهتر بگوییم نتایج مرتبطی برای آن کلمات کلیدی ارائه نمی شد. شاید 15 درصد عدد زیادی نباشد، اما وقتی روزانه میلیارد ها جست و جو توسط کاربران انجام میشد، این تعداد به 450 میلیون کلمه کلیدی می رسید که روزانه شرکت گوگل و کاربران به مشکل می خوردند.

در واقع کاری که رنک برین می کند این است که قبل از گوگل، رنک برین صفحات را اسکن می کند تا بتواند آنهایی که بیشترین شباهت معنا و مفهوم را با کلمه کلیدی مورد جست و جو دارند را بیابد. برای مثال: شما کنسول خاکستری پیشرفته ی سونی را سرچ کردید، گوگل صفحاتی را به شما نشان می دهد که حاوی کلمات کلیدی “خاکستری”، “کنسول”، “پیشرفته” و “سونی” باشد.

ولی حالا کاری که رنک برین می کند این است که آن چیزی که شما پرسیدید و سرچ کردید را به صورت دقیق نشان می دهد. حالا یک کم دقیق تر با ذکر مثال بررسی میکنیم که رنک برین دقیقا چه کار میکند. در واقع رنک برین مثل یک انسان اما با هوش مصنوعی خودش سعی میکند بفهمد که شما دقیقا به دنبال چه هستید.

الگوریتم رنک برین چطور این کار را انجام می دهد؟

با مطابقت دادن کلمات کلیدی دیده نشده با کلمات کلیدی ایی که گوگل قبلا مشاهده کرده، به طور مثال رنک برین ممکن است متوجه این بشود که شاید یک نفر به دنبال انواع مختلفی از یک کنسول باشد، به همین دلیل نتایج مرتبط با کنسول های دیگر را هم به نمایش میگذارد، مثل کنسول خاکستری پیشرفته نینتندو یا پلی استیشن، بنابراین رنک برین نتایج مشابهی را برای کلمه کلیدی ایی که از قبل می دانست، یعنی کنسول خاکستری پیشرفته سونی نشان می دهد.

رنک برین چگونه رضایت کاربران  را اندازه گیری می کند؟

سوالی که اینجا ممکن هست که براتون پیش بیاد این هست؛ وقتی که رنک برین مجموعه ای از نتایج را برای کلمه کلیدی یا عبارت جست وجو شده نشان می دهد، از کجا می فهمد که این نتایج مناسب، دقیق و خوب هستند؟؟

خب در ئاقع کاری که رنک برین در این مرحله انجام می دهد این است که مجموعه ای از نتایج جست و جو را به شما نشان می دهد که فکر میکند این نتایج برای شما مناسب بوده است. اگر افراد زیادی از این نتایج راضی باشند به آن صفحه رتبه می دهند و اگر از آن رضایت نداشته باشند، فوری از ان صفحه ی جست وجو خارج شده و به صفحه ی دیگری می روند، و دفعه ی بعد که شخص دیگری آن عبارت و کلمه کلیدی یا مشابه آن را جست وجو کند عملکرد آن را مشاهده می کند.

رنک برین چگونه این بررسی ها را انجام می دهد؟

این الگوریتم هوشمند در واقع نحوه تعامل شما با نتایج جستو جو شده را بررسی می کند؛

برای مثال می توان به این موارد اشاره نمود:

  • نرخ کلیک ارگانیک organic click through rate
  • نرخ گزافه گویی  bounce rate
  • این گونه موارد به عنوان سیگنال های تجربه کاربری ( سیگنال های UX) شناخته می شوند.
  • جست و جوی کلمات کلیدی در دنیای رنک برین

کلمات کلیدی long tail (دم دراز) را فراموش کنید!

اگر بخواهیم خیلی خلاصه بگیم، رنک برین دیگر کلمات کلیدی طولانی را به رسمیت نمیشناسد و آن هارا بهینه و سئونمی کند.حالا راهکار چی هست؟ باید سعی نمود که به جای دم طولانی ها ( long tail) از کلمات کلیدی متوسط و میانی ( medium tail ) استفاده کنید و سایتتان را در حول محور این کلماتبهینه و سئو نمایید زیرا این کلمات نرخ جستو جوی بیشتر دارند.

بهینه سازی تگ های عنوان

یکی از روش هایی که می شود برای سئو محتوایتان در جهت الگوریتم رنک برین انجام دهید این است که سعی کنید عناوین احساسی برای محنوایتان انتخاب کنید تا خوانندگان بهتر با آن تعامل کنند.

برای مثال :

“نکات بهره وری: چگونه می توان کارهای بیشتری انجام داد”

عنوان بدی نیست اما طوری هم نیست که بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند، حالا به مثال بعدی توجه کنید :

“با این 17 نکته بهره وری ، لیست کارهای خود را خرد کنید”

دیدید که با اندکی تغییر می توان کاری کرد که مخاطب جذب عنوان شما شود و نرخ کلیک سایتتان بیشتر شود.با این ترفند می شود سایت و محتوای خود را برای الگوریتم رنک برین بهینه نمایید.

بهینه سازی برچسب توضیحات

فراموش نکنید که برچسب توضیحات خود را برای نرخ کلیک CTR  بیشتر بهینه کنید.شاید دیگر برچسب های توضیح مستقیماً به SEO کمک نکنند. با این اوصاف ، متوجه شدم که یک توصیف بهینه شده می تواند CTR شما را به میزان قابل توجهی تقویت کند.

 در ادامه راه هایی برای نحوه ایجاد یک برچسب توصیف که نتیجه می گیرد توضیح داده شده است:

اول ، آن را احساسی کنید.دقیقاً مانند یک برچسب عنوان ، شما می خواهید برچسب توضیحات شما احساساتی را به مخاطبانتان منتقل کند.بعد، اشاره کنید که چرا کسی باید روی نتیجه شما کلیک کند.

آیا مطالب شما جامع است؟ بر اساس تحقیق نوشته شده ؟ خنده دار است؟ در توضیحات خود بنویسید( بفروشید)

سپس ، کلمات و عباراتی را که تبلیغات پولی (AdWords) از آنها استفاده می کند، کپی کنید.در آخر ، کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید.گوگل آن را پررنگ نشان می دهد ، که می تواند به برجسته شدن نتیجه شما کمک کند.استفاده ی الگوریتم رنک برین از زمان ماندگاری و نرخ پرش برای رتبه بندی سایت

بدیهی است که هرچه کسی مدت بیشتری را در صفحه شما صرف کند، بهتر است. این به گوگل می گوید:

“کاربران این نتیجه را دوست دارند. اجازه دهید آن را چند خط بالا ببریم”.

و اگر کسی پس از 2 ثانیه از سایت شما پس بکشد یعنی نرخ پرش برای سایت شما دارد ، این به Google می گوید:

“این نتیجه خوب نیست! بگذارید آن را چند خط پایین بیاندازیم “.

بنابراین:

 منطقی است که RankBrain زمان ماندگاری را اندازه گیری می کند و نتایج را بر اساس این سیگنال مرتب میکند.

حالا چند روش معرفی می کنیم برای کاهش نرخ پرش و افزایش زمان ماندگاری:

  • محتوای خود را بالای صفحه نگه دارید

کاربران وقتی بر روی سایت شما کلیک می کنند نمی خواهند به پایین صفحه ی شما بروند، در واقع میخواهند پاسخ خود را همان ابتدا دریافت کنند، به همین دلیل من به شدت توصیه می کنم هر چیزی را که محتوای شما را پایین می برد حذف کنید.

  • از معرفی و مقدمه کوتاه استفاده کنید

به این دلیل که مقدمه شما جایی است که 90٪ از خوانندگان شما تصمیم می گیرند بمانند یا بروند. وقتی کسی چیزی را در Google جستجو می کند ، از قبل در مورد آن موضوع اطلاع دارد. بنابراین نیازی به معرفی گسترده نیست.

  • محتوای طولانی و عمیق را منتشر کنید

دلیل دیگر اینکه محتوای فرم طولانی باعث بهبود زمان ماندگاری می شود، به دلیل این است که کاربران با چنین محتوایی می توانند پاسخ خود را به طور کامل بیابند.محتوای خود را به بخش های کوچک تر و زیر عنوان تقسیم کنیدخواندن 2000 کلمه سخت است.

و حتی اگر این 2000 کلمه به عنوان یک دیوار عظیم از متن ارائه شود ، حتی دشوارتر است.خوشبختانه ، یک راه ساده برای حل این مشکل وجود دارد: زیرعنوان ها.عنوان های فرعی محتوای شما را به قطعات قابل هضم تقسیم می کنند. و خوانایی را بهبود می بخشد ، و بنابراین ، زمان ماندگاری را افزایش می دهد.

و در آخر...

در این قسمت از مقالات کاربردی در زمینه الگوریتم های گوگل که مربوط به الگوریتم رنک برین که بسیار نیز مهم می باشد آشنا شدید. امیدوارم که اطلاعات خوبی  در مورد این الگوریتم کسب کرده باشد. یادتون نره که این الگوریتم خیلی هوشمنده و مثل هوش انسان عمل میکنه، بناراین در محتواهایی که در سایتتان می گذارید دقت کنید تا بهتر توسط رنک برین درک و فهمیده شوید و کاربران بیشتری را به  خود جذب کنید.

 

  • بازدید: 334
  • پیام: 0

نظر دهید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد *

1